Project Gambia sponsoring

River side nursery school

River side nursery school

Wij van camping Oos Heem sponseren een schooltje in Gambia.

De River side nursery school ligt in de wijk Serakunda en is een klein schooltje met inmiddels 5 lokalen en 220 leerlingen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar.

Wat wordt er voor een onderwijs aangeboden aan deze kinderen.

In Gambia worden 3 lokale talen gesproken maar de officiële taal is Engels, om de kinderen al vanaf jongs af aan Engels te leren zijn de nursery scholen ontstaan om de kinderen beter voor te bereiden op de Engelse taal. De officiële scholen starten vanaf 7 jaar en dan hebben de kinderen  een achterstand in het Engels, als ze niet naar een Nursery school zijn geweest.  Je kan dus een nursery school vergelijken  met onze groepen 1,2, en 3. De nursery schooltjes zijn officieel maar niet gesteund door de overheid.

Wij zijn gestart met de sponsering in 2012 en hebben inmiddels al veel bereikt.

  1. nieuwe schoolbanken
  2. betonnen vloer voor de school
  3. watervoorziening voor overdag
  4. extra ramen in de lokalen
  5. toiletgebouw
  6. school spullen zoals schriften,schaartjes, potloden etc.
  7. extra lokaal en kantoor voor de onderijzers
  8. schoolgeld voor 30 kinderen schooljaar 2018/19

Onze hulp in 2018

Onze hulp in 2018

Voor 2018 hebben samen met de hoofdonderwijzer besloten om een kantoor en opslagruimte te gaan bouwen. Ook hebben we besloten samen met de onderwijzer om 30 kinderen gratis onderwijs te geven. deze kinderen zitten op school maar de ouders hebben het moeilijk om het schoolgeld bij elkaar te krijgen. Om dit te bereiken hebben wij op camping Oos Heem de donderdag in de maanden juli en augustus uitgeroepen tot Gambia dag. Op deze dag zullen er verschillen activiteiten door het animatie team worden georganiseerd en de opbrengsten hiervan komen ten goede van het schooltje. U kunt ons schooltje volgen via Facebook. Volg ons op Facebook.

Voor meer info of u bijdrage kunt u terecht bij de receptie.

https://www.facebook.com/pg/Rechter-Backstube-931926976849817