Boek uw vakantie

Steden in de buurt

Natuurlijk is het heerlijk om te genieten op de camping zelf, maar wist u dat Oos Heem ook een perfecte uitvalbasis is voor allerlei stedentrips? Wij zetten de 5 leukste steden voor u op een rijtje.

1. Malmedy

Deze stad ligt op minder dan 25 minuten afstand van onze camping in de Ardennen.  Malmedy is een bruisende stad met een rijk historisch erfgoed. De kathedraal en het stadsplein zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden. Door het hele jaar heen is de gezellige sfeer te proeven door de evenementen in bij deze stad

2. Durbuy

Durbuy, vaak aangeduid als het kleinste stadje ter wereld, is een juweeltje in de Ardennen. Met schattige straatjes, oude stenen huizen en gezellige boetiekjes straalt Durbuy een echte middeleeuwse sfeer uit. Bezoek het kasteel van Durbuy voor een duik in het verleden, of verken avontuurlijke mogelijkheden zoals kajakken op de rivier de Ourthe.

3. Luik

Van de kleinste stad ter wereld naar de grootste stad van de Ardennen, Luik. Halverwege de 20ste eeuw was Luik het centrum van de mijnbouw en staalindustrie. Maar met de achteruitgang van de mijnbouw en staalindustrie kwam ook het verval van de stad. Maar vandaag de dag heeft de stad talloze attracties en is het een ideale stad voor een stedentrip.

4. Spa

De naam zegt het al: Spa is een stad die synoniem staat voor wellness en ontspanning. Beroemd om zijn thermale baden, biedt Spa bezoekers de mogelijkheid om te genieten van heerlijk spa-behandelingen en ontspannende momenten te midden van de prachtige natuurlijke omgeving. Ook is Spa bekend om haar circuit: Circuit de Spa-Francorchamps, op dit circuit word het hele jaar door geraced. Tegenwoordig is het vooral bekend om haar plaats in op Formule 1 kalender.

5. Bastogne

Bastogne staat bekend om zijn belangrijke rol tijdens de Slag om de Ardennen in de Tweede Wereldoorlog. Het Bastogne War Museum is een eerbetoon aan deze geschiedenis. De stad heeft ook een rijk cultureel aanbod, met galerijen en musea die de kunst en cultuur van de regio etaleren.